Rett i Lomma

UL Vårglimt's Teaterlag med storoppsetningen


"Rett i Lomma"

Bilde 1: Teaterlaget samlet på festiviteten, mangler Kristin Holmen, John Helge Saltvik, Mats Alkanger, Alexandra Skjørstad, Martin Steinvik, Marianne Brustad, Monica Bjørvik og Heidi Nøst.

Rett i Lomma

Fra august 2019 og ut januar 2020 har UL Vårglimts teaterlag arbeidet med teateroppsetningen «Rett i lomma!». En helsprø farse med høyt tempo.

2018 ble året da teaterlaget virkelig begynte storsatsingen med både julebord, større scene og innkjøp av ny lysrigg! Da satte vi opp klassikeren «Den spanske flue» og fikk virkelig smaken på det å spille teater. Etter en morsom periode der vi ikke bare hadde det gøy på scenen, men også dannet et trivelig og artig lag, visste vi at vi ville mer. I februar 2019 var vi ferdige med den siste turne- helga vår med «Den spanske flue» prosjektet. Og allerede måneden etter hadde vi startet i gang arbeidet med neste prosjekt. Denne gangen satset vi enda høyere, og valgte farsen «Rett i lomma!».

«Rett i lomma!» er en farse skrevet på 1990- tallet av Michael Cooney. Stykket ble for alvor kjent i Norge i 1995, på Chateau Neuf. Da med Nils Vogt og Sven Nordin i hovedrollene. Denne er også sendt på NRK flere ganger.

Teaterlaget samles og fant etter hvert ut at med vår rollebesetning passet det best å gjøre om stykket, slik at vi hadde damer i hovedrollene i stedet for menn. Dette betydde store endringer i manus, da mange av poengene måtte gjøres om. Vår instruktør Erlend Engan tok på seg dette, og endret da manuset over sommeren. Vi begynte leseprøvene våre i august, med samlinger rundt langbordet på Skau. Dette for å bli kjent med rollene, stykket og replikkene våre.

I September var første øving i salen på samfunnshuset. Da begynte vi med rekvisitter og å bevege oss til replikkene. Så ble scenen satt opp, og våre dyktige folk med lys, lyd og scene satte opp lysrigg, lydutstyr og kulisser. Når grunnarbeidet var gjort, kom instruktøren vår på banen. Erlend Engan presser oss og gjør at vi yter enda bedre, og gjør så vi presterer på en måte vi ikke hadde klart uten dyktig hjelp utenfra. I November var vi endelig klare for første julebord og premiere den 29. november. Lik som året før hadde vi et flott samarbeid med Rampa, som stilte med deilig julemat. Også den påfølgende helga 6. og 7. desember hadde vi julebord. Vi er svært fornøyd med julebordsprosjektet og takker alle som kom! Forestillingen og festen fjerde- juledag gikk denne gangen bort, da vi mistet en av våre kjære ungdommer her på øya i kreft.

Over jul kjørte vi i gang med teateret igjen. Nå skulle vi avgårde på turne, noe som vi hadde gledet oss lenge til! Første stopp ble Leksvika fredag 10. januar. Her spilte vi på den ny-oppsatte kultursalen «Smia» til hele 110 publikummere. Videre gikk turen til Skauna i Kvam på lørdag 11. januar. 40 teaterglade personer møtte opp, og skapte store latterbrøl til glede for oss på scenen.

Helga etter hadde vi en familieforestilling fredag 17. januar på samfunnshuset vårt. For et oppmøte vi hadde! Over 80 ytterøyninger med flere møtte til en siste kveld på øya, noe vi synes var veldig stas. Så kom siste turnehelg. Vi dro da til Utøy på Inderøya for å spille på Øynheim fredag den 24. januar. Her var vi veldig uheldige, da stykket gikk samtidig som både uværet herjet utenfor samfunnshuset og Norge spilte handballkamp. Derfor ble det ikke mer enn 17 publikummere denne kvelden. Men det skal sies, de lagde mest liv av alle de stedene vi hadde vært! Lørdag reiste vi til Frosta, og spilte på Folkheim. Her møtte vi et publikum på over 60 stykker, med høy gjennomsnittsalder. Veldig artig! Til sist gikk turen til Levanger, og Festiviteten. Stor stas å få avslutte på en slik flott scene. Med 93 publikummere og en ellevill stemning, takket vi for oss og for alle de fine stundene med teaterstykket «Rett i lomma!».

Etter nesten ett års arbeid, 6 måneder med øving og 9 forestillinger kan vi se tilbake på en utrolig flott opplevelse. Med nærmere 30 aktive i teaterlaget er vi en stor gjeng som får lov å holde på med det vi liker å gjøre! Det er vi veldig takknemlige for. Likevel er det også utfordringer på veien, noe vi også denne gangen har klart å komme oss igjennom. Teaterlaget er virkelig stolte over å ha greid å gjennomføre et så omfattende og stort prosjekt i 2019-2020! Derfor gleder vi oss masse til det som kommer videre! For bare vent, snart er vi tilbake igjen 😊

Ingvild Marie Nøst

Under øving på samfunnshuset

Leseprøver

Turne