Rovdyrcamp

Rovdyrcamp

Mellomtrinnet på tur i bjørnens rike.

Vi møttes til klokken 07.00 Onsdag 25. August og tok ferja over til Levanger. Vi kjørte buss i tre timer og tok noen pauser. Vi kom fram til Namsskogan og der møtte vi en mann og en dame som fortalte oss om historien til rovdyrene og hvorfor de forsvant for 100 år siden. Vi fikk være med på mating av rovdyr (Jerv, ulv, bjørn, gaupe, fjellrev) etter vi hadde vært i Namsskogan dro vi til Vaegkie, der fikk vi kaste lasso og sove i en gamme.

På torsdag våknet vi i gamma og spiste frokost: brød med hvitost på bålet. Så kjørte vi til Røyrvik hvor vi fikk møte to menn som var fugleeksperter. Vi fikk være med å holde jernspurv, løvsanger og blåmeis. Fuglene ble fanget i et nett, fordi de skulle merkes. De skulle merkes på grunn av at de ville følge med hvor de flyver.

Så dro vi til et Nasjonalparksenter i Lierne. Der møtte vi Gunn Anita og hun hadde laget en quiz om rovdyr. Inne på senteret fikk vi se en utstoppet bjørn og Gunn Anita fortalte oss om bjørnebæsj og andre spor etter bjørn. Vi dro så til Muru, her dro vi på en tur for å se etter bjørnespor. Vi fant ikke noe bjørn, men vi fant spor. For eksempel en maurtue som var gravd opp, kloremerker på trær og bjørnehår. Til kvelden lagde vi tomatsuppe og popcorn, leika gjemsel og så la vi oss i lavvoen.

På fredag sto vi opp tidlig og de voksne hadde laget kakao til oss. Etter at vi hadde spist og drukket kakao, dro vi til et viltkamera. På viltkameraet så vi en bjørn med tre bjørnunger, moren klødde seg på stammen mens de tre barna prøvde å herme etter henne. Så dro vi tilbake og pakket bagasjen i bussen igjen, før vi kjørte tilbake til Levanger.

Vi synes det var en gøy og spennende tur og opplevelse.

Skrevet av 7. trinn, på vegne av mellomtrinnet ved Ytterøy BU.